Den folkekjære Dag Otto Lauritzen er kjent for litt av hvert, men mange norske sykkelentusiaster husker ham som første nordmannen som vant en etappe i Tour de France. Dette var i 1987. Lauritzen har dessuten vært både politimann og fallskjermjeger i militæret. Han begynte med sykling først etter at han hadde pådratt seg stygg skade under en repetisjonsøvelse, og oppdaget at han hadde et talent for sporten.

I 1984 skrev han kontrakt med sykkellaget Peugeot. Det året vant han bronse på fellesstarten under OL i Los Angeles. Dag Otto Lauritzen er kjent for å ha deltatt i flere TV-programmer, deriblant Mesternes Mester og På hjul med Dag Otto.

Ny TV2-satsing

I 2020 har han gjort stor furore med programmet Kompani Lauritzen. I dette realityprogrammet bruker han sin bakgrunn fra militæret og idretten for å lede et kompani bestående av kjendiser, som skal utføre beintøffe oppgaver som krever disiplin og stå-på-vilje. I skrivende stund er det ikke lenge siden TV2 begynte å vise programmet, og det har allerede blitt en knallsuksess. Lauritzen og makker Kristian Ødegård beskriver Kompani Lauritzen som et konkurransedrevet realityprogram med mye sjarme og humor.