Det kommer vel ikke som en overraskelse på noen at det finnes mange fordeler med å sykle. Trenger du imidlertid motivasjon for å sette deg på sykkelen og trø av gårde, skal vi her gå i detalj om hva du får igjen – fysisk og mentalt – for å sykle. Når du sykler bruker du alle muskelgruppene i kroppens nederste del, noe som betyr at det er mange muskler som blir trent. Det stopper heller ikke der.

Sykling gir bedre blodsirkulasjon, og du får bedre åndedrett. I tillegg får du mer næring og oksygen til musklene. Kroppens avfallsstoffer blir fjernet raskere. Du får mer utholdende og sterke muskler, samt et høyt kaloriforbruk. Derfor er mosjonssykling en god måte å gå ned i vekt på. Det blir dermed lettere å holde kontroll på vekten din når du sykler jevnlig.

Gjør du sykling til en hobby kan du ende opp med færre sykedager, et sterke immunforsvar, samt minsket risiko for hjerte- og karsykdommer og åreforkalkning. Sykling er en veldig god måte å trene hjertet på, akkurat som løping og svømming. Samtidig er det mindre belastende enn løping.

Mentale fordeler

Sykling påvirker både humøret og selvtilliten din. Når kroppen trives, vil hjernen også ha det bra. Frisk luft, farge i kinn og sterk motvind som følge av rask sykling gir god energiboost og skjerper sinnet. Det er en kjent sak at vi blir gladere av å trene på grunn av endorfinene som løses ut, og sykling er så absolutt en av treningsformene som har denne effekten.

Synes du det er vanskelig å finne tid til å sykle i hverdagen, kan du begynne å bruke sykkelen som vanlig fremkomstmiddel når du skal på jobb, til butikken, osv. Da får du innlemmet dagens treningsøkt inn i de daglige gjøremålene, og dermed kanskje spart tid. Det tar utvilsomt lenger tid å sykle til jobb enn å kjøre, men det å få trimmet før jobb kan gjøre deg mer produktiv arbeidsdagen gjennom.

Du sparer uansett mer tid på å sykle til og fra jobb, enn du gjør på å kjøre bil til jobb – for så å måtte vie tid til å trene etter du har kommet hjem igjen. Det er fint å komme hjem fra jobb og vite at både arbeidsdagen og dagens treningsøkt er lagt bak deg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *