Våren har kommet for fullt, og snart får de fleste av oss sommerferie. Enten du skal ut på en lengre tur, eller liker å sykle i hverdagen, trenger du godt utstyr.

Sykling er en treningsform som ofte blir anbefalt for personer som har smerter og plager med knærne. Det er treningsform som ikke belaster leddene, og vanskelighetsgraden kan bestemmes helt selv. Sykling er styrketrening for musklene og kondisjonstrening for hjertet og lungene. En fordel som bare sykling har, er at man selv velger hvor lett eller utfordrende treningsøkta skal være. Man trenger ikke alltid å se på det som trening, for en sykkeltur i sommervær kan være en hyggelig utflukt, og kroppen blir sunnere og sterkere uten at vi engang merker det.

Selv om sykling er bra for knærne og andre ledd, er det noen deler av kroppen som vil kjenne på noe slitasje hvis man ikke har godt nok utstyr. Anklene og fotbladene våre trenger stødige og sterke sko, som samtidig lar føttene puste og gir et godt grep om pedalen. Såler med grep er viktig for balansen, og blant Adidas sko finner vi mange gode alternativ. For å unngå sårhet på håndflatene kan man skaffe seg sykkelhansker som er lagd for å forebygge nettopp dette. Et annet tilbakevendende problem for syklister er den velkjente stølheten i baken av et vondt sykkelsete. Dette kan man lett løse ved å finne et mykt sete som passer din kropp.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *