Dessverre forekommer det en del trafikkulykker på norske veier hvor syklister er involvert. Syklister er myke trafikanter, og kan fort bli alvorlig skadde. Ulykker skjer fordi både bilister og syklister ikke kjenner trafikkreglene godt nok, i tillegg til at de unnlater å ta de rette forholdsregler. Som syklist må du kun sykle i veien med en sykkel som fyller kravene til utstyr, og du skal alltid ha lys på i mørket. Ettersom sykkelen er et kjøretøy, er det strengt forbudt å sykle når du er påvirket av rus.

Når du sykler i veien blant andre trafikanter, har du samme plikter og rettigheter som andre i trafikken. Du skal følge de samme skilter og trafikkregler; overholde vikeplikt, sykle på høyre side, stoppe for fotgjengere, osv. Som syklist kan du godt benytte deg av veiens skulder.

Råd som kan redde liv

Sørg for at du blir sett når du er i trafikken. Bruk synlige klær, refleks og plasser deg riktig. Du vil nødig havne i bilenes blindsone. Hold god avstand til veikant/fortau, slik at biler må gjøre en ordentlig forbikjøring. Du bør også holde god avstand til biler som står parkert; du vet aldri når en bildør åpner seg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *