Eddy Merckx er et av disse største navnene innen sykkelsporten. I løpet av karrieren rakk han å vinne 449 ritt. Dette, og det faktum at han alltid gikk for seier uavhengig av rittets betydning, ga han kallenavnet «kannibalen». Det store gjennombruddet hans kom da han som 19-åring vant VM for amatører. Som profesjonell ble han verdensmester tre ganger. I tillegg rakk han å vinne Tour de France sammenlagt fem ganger. Totalt vant han 34 etappeseire, hvilket er rekord.

Ingen andre enn Merckx har klart å vinne både den gule ledertrøyen, poengtrøyen og klatretrøyen i samme utgaven. Dette var i 1969. Merckx vant også 24 etappeseire og fem sammenlagtseire i Giro d’Italia. I Vuelta a España vant han totalt seks etappeseire og en sammenlagtseier. I klassikerne har han 28 seire.

En enestående rytter

Eddy Merckx hadde den perfekte kroppsbygningen for sykling. Han hadde lengre bein og en kortere overkropp, så vel som svært stor lungekapasitet. Ingen kunne måle seg med rykket og akselerasjonen hans. Han blir fremdeles regnet som den mest komplette sykkelrytteren noensinne. Det er i det minste ingen som kan skilte med å ha i nærheten av like mange meritter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *