Sykling er fin trim hvor du kan nyte natur og omgivelser rundt deg. Du trenger ikke være proffsyklist for å benytte sykkelstier og trimturer der du bor. Mange turer gir deg nytelse og trening. En deilig pust i bakken når det trengs. Topp ti sykkelturer er populært, og dette er hobbyen som kan nytes med familien. Her er litt informasjon om sykkelen vi kan kose oss med.

Oppbevaring og stell

Etter endt sykkelsesong er det viktig å klargjøre sykkelen for oppbevaring. En god vaske, og oljing av kjeder og bremser er viktig. Hva med noen opphengsbolter fra byggmax, hvor du kan henge sykkelen opp for trygg bevaring inntil ny sesong? Med trygt oppheng slipper du bekymringer av sykkelen som blir flyttet skjødesløst rundt omkring. Tørr oppbevaring og smøring gjør sykkelen klar for bruk med en gang våren er der.

Riktig sykkel og terreng

Det er mange typer sykler. Det er viktig å velge den rette sykkelen. Skal du sykle på litt utfordrende terreng og trenger en terreng sykkel? Sykler du mest på asfalterte flater? Finn hva du trenger, og husk at det spiller en rolle selv for hobby og tursyklist. I tillegg til rett sykkel må høydejusteringer til håndtak, og lengden ned til pedalen være rett. Du ønsker rett komfort slik at sykling ikke blir til besvær og skaper smerter.

Sykkel for alle

Selv som funksjonshemmet så er det gode utvalg av sykler tilpasset ditt behov. Noen er ombygd for lavere høyder, og tilpasset ulike mangler. Å være blind utelukker deg ikke fra sykkelverdenen. Det finnes håndsykler, tandemsykler med veileder plass, liggesykler, og ulike trehjulssykler tilpasset nevrologisk tilstander for manglende balansefunksjoner. Sykling er inkluderende og alle kan delta enten de er vanlige sykkel brukere, eller trenger litt mer hjelp. Som mosjonist og hobby-sykler arrangeres sykkelstier og mosjonsturer til topp-ti plasser.

Sykling er en flott hobby!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *