De fleste mennesker i Norge er kjent med sykkel. Det kan være den røde trehjulssykkelen eller banan-sykkelen du hadde som barn, eller flott minner om sykling til skolen med vennene dine. Kanskje du minnes en god gammeldags papiravis-rute på sykkelen du hadde som trettenåring? Vi er heldige i Norge, fordi sykkelen er noe det satses på.

Sykkel til jobben

En stor fordel i mange av Norges byer har gode sykkelveier. Vi har også nettsteder som selger teknikkdeler hvis du f.eks. trenger et mobilfeste eller noe annet til sykkelen din.

Sykkelstier og turstier er flittig brukt i Norge. Lokal informasjon kan fortelle deg mer om hvor de er, og vanskelighetsnivået til de ulike stiene. Dette er greie ting å vite slik at alle i familien kan ta del, og lage nye familieminner. De fleste fylker tilbyr også toppturer. På lik linje med fotturer er disse blitt veldig populære. Det fine med sykkel- og fottur er at det er enkelt å følge korona-regler for å holde god avstand til hver enkelt. Det er mye fin natur i Norge, og det er godt med plass til alle.

Sykkel uansett vær

Selv om det er vinterføre og snø velger noen allikevel å bruke sykkelen som fremkomstmiddel. Riktig vinterutstyr er da tingen, og det er mye bra som kan hjelpe deg.

Om du er en av dem som venter på våren, og de første sykkelturene, så vet du også hvor godt det følles når snø og is smelter fra sykkelstiene. Da er det tilbake med spenningen og adrenalinrushet, mens du farter rundt på sykkel løypene igjen. Kanskje er du den neste giganten som mestrer sykkelen som en proff?

En hobby og aktivitet for ung og gammel

Enten du er på trehjulssykkel, tandem, sykkel med babysete eller racersykkel, finnes det mange herlige turer du kan gjøre sammen med andre. Det er også mange gode nettsteder som kan være nyttig og informative – gjøre turen bedre. Vårt vakre land har nemlig et bredt utvalg av sykkelturer og sykkelbaner –kanskje du har en hemmelig drøm om å prøve fart og spenning med utfor på sykkel?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *