Thor Hushovd er en av Norges mest kjente landeveissyklister. Han har blant annet ti etappeseire fra Tour de France, og ni år på rad var han blant fem poengkonkurransens fem beste. Dette var fra 2003 til 2011. På folkemunne blir han gjerne kalt «oksen fra Grimstad», noe Dag Otto Lauritzen også ble kalt i sin tid. I år 2000 begynte Hushovd å bli kjent, og den gangen syklet han for Crédit Agricole fram til det franske laget ble lagt ned i 2008.

Best i slak oppoverbakke

I 2010 startet han sykkellaget Plussbank Cervélo, som er bedre kjent som Team Sparebanken Sør. En målsetting med dette var å utvikle lokale talenter. Dette engasjementet fortsatte han med etter at han la opp i 2014. Hushovd har gjort mye for talentutvikling, og Team Sparebanken Sør gjorde seg godt bemerket både hjemme og utenlands. Dessverre måtte laget legge opp i 2017, på grunn av at en av sponsorene valgte å trekke seg. Det er synd for sporten når slikt skjer, og midlene ikke strekker til.

Hushovd huskes spesielt som en utmerket spurt-spesialist og temporytter. Det var vanlig å omtale ham som «verdens beste i slak oppoverbakke». Med alderen skulle han bli en bedre klassiker-rytter. I forbindelse med dette kom han på pallen under det klassiske engangsrittet Paris–Roubaix to ganger. Han skulle etter hvert også utvikle seg som klatrer.

Ambassadør for Kreftforeningen

Som Kreftforeningen-ambassadør ga Hushovd bort en pengepris på 50 000 kroner, som han mottok av VG for å ha blitt kåret til «Årets navn» i 2010. Pengene gikk til en kreftrammet kvinne i Grimstad, som også fikk en signert vinnertrøye fra Tour de France samme år. Trøyen ble senere auksjonert bort for 50 000 kroner.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *