Den folkekjære Dag Otto Lauritzen er kjent for litt av hvert, men mange norske sykkelentusiaster husker ham som første nordmannen som vant en etappe i Tour de France. Dette var i 1987. Lauritzen har dessuten vært både politimann og fallskjermjeger i militæret. Han begynte med sykling først etter at han hadde pådratt seg stygg skade under en repetisjonsøvelse, og oppdaget at han hadde et talent for sporten.

I 1984 skrev han kontrakt med sykkellaget Peugeot. Det året vant han bronse på fellesstarten under OL i Los Angeles. Dag Otto Lauritzen er kjent for å ha deltatt i flere TV-programmer, deriblant Mesternes Mester og På hjul med Dag Otto.

Ny TV2-satsing

I 2020 har han gjort stor furore med programmet Kompani Lauritzen. I dette realityprogrammet bruker han sin bakgrunn fra militæret og idretten for å lede et kompani bestående av kjendiser, som skal utføre beintøffe oppgaver som krever disiplin og stå-på-vilje. I skrivende stund er det ikke lenge siden TV2 begynte å vise programmet, og det har allerede blitt en knallsuksess. Lauritzen og makker Kristian Ødegård beskriver Kompani Lauritzen som et konkurransedrevet realityprogram med mye sjarme og humor.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *