Det viktigste å ta høyde for når du skal skaffe deg ny sykkel, er å være klar på hva du skal bruke den til. Ulike sykler brukes til ulike formål. Det er forskjell på sykler du bruker fra og til jobb, og sykler som skal brukes i terreng, på grus, asfalt, sti, osv. Ved å ta høyde for dette kan du filtrere ut sykler som ikke passer til ditt formål.

I tillegg gjelder det å ta høyde for størrelse. Er sykkelen for stor eller for liten, kan treningen bli mindre effektiv. Dessuten kan feil størrelse øke sjansen for at du ender opp med belastningsskader. En vanlig tabbe – som heldigvis lett kan unngås – er ikke å teste sykkelen før du kjøper den. Sitter du ikke godt, vil du ikke klare å sykle like fort. I sportsbutikken gjelder det å finne en ekspeditør med rett erfaring.

Med hjelp fra en flink ekspeditør vil du kunne finne hvilke behov du har, samt rett størrelse. Ta deg god tid for å finne optimal størrelse, og gjør de nødvendige justeringer. Ofte kan det være snakk om å justere setet eller styret bare et par millimeter. Selv om du skal kjøpe en komplett sykkel, kan det dessuten være behov for å få byttet ut enkelte smådeler.

Du bør også være påpasselig med vedlikehold av sykkelen. Da vil den holde seg lengre. Service minst én gang årlig er anbefalt, og skal du sykle ritt bør du ta den på service oftere enn det. Alle sykler har uansett godt av å bli sjekket innen hver sesong. Jevnlig rengjøring vil også gjøre at den holder seg i stand lengre.