Bradley Wiggins ble i 2012 den første briten til å vinne Tour de France sammenlagt. Året etter ble han slått til ridder av Dronning Elizabeth II for sine bragder innen sykkelsporten. Wiggins ble født i Gent i Belgia, hvor han bodde helt til faren – som var banesyklist – forlot familien. Da flyttet den unge Bradley og moren tilbake til London. Bradley valgte å følge farens fotspor og begynte med konkurransesykling allerede som 12-åring.

Som 20-åring tok Wiggins sin første OL-medalje (bronse i forfølgelsesritt lag), i Sydney i år 2000. I Aten-OL 2004 tok han gull på fire kilometers forfølgelsesritt. I 2008 vant han gull både på lagforfølgelse og individuell forfølgelse. Det året tok han dessuten tre VM-gull. Etter dette bestemte han seg for å slutte med banesykling, for å konsentrere seg om landeveissykling. Da gikk han over til laget Garmin-Slipstream.

Dette gjorde han litt for å slippe å kun fungere som opptrekker for den mer kjente Mark Cavendish. Mange ble svært overrasket da Wiggins endte på en imponerende fjerdeplass sammenlagt under Tour de France i 2009. Spanjolen Alberto Contador var den som kom på førsteplass det året.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *