Sykling er en sport som foregår på to hjul. Det fins mange former, som f.eks. downhill, sti-sykling, banesykling og triathlon. Den mest populære virker likevel til å være landeveissykling. De største konkurransene er tre-ukers rittene i Italia, Frankrike og Spania.

Her har vi hatt med mange nordmenn opp gjennom tidene, men de har først og fremst utmerket seg som spurtere eller hjelperyttere. Norge har også har hatt gode sammenlagt-ryttere. Hvis du er glad i å sykle du også, burde du kle deg i Aimn for å følge siste mote innen sporten.

Her er noen av våre fremste syklister:

Jostein Wilmann

Jostein Wilmann kommer fra bygda Viggja vest for Trondheim. Han utmerket seg tidlig som en god klatrer da han satt rekord opp til Skistua. Senere ble han tatt opp av det Puch-Sem, et fransk rekruttlag fra Loire-regionen. Han anså seg selv som favoritt til Tour de France 1980 og lå an til en overraskende seier. Men etter et stygt fall på den 9.ende etappen tapte han mye og endte til slutt på 14.ende plass.

Carl Fredrik Hagen

Carl Fredrik Hagen er en syklist med store ambisjoner. Det sies at han trener rundt 5–6 timer per dag, og bruker å gå milelange skiturer vinterstid. Vi skjønte at det var noe i stort på gang da han la ut på Spania Rundt 2019. Var det noen som hang på opp de bratteste bakkene var det nemlig ham. Til slutt endte han på 8.plass totalt, bare 12 minutter bak vinneren.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *