Vi kan endelig glede oss til de store sykkelrittene verden over, og allerede har vi sett stjernene kjempe opp stupbratte fjell i Giro d`Italia 2021. Men det er ikke lenger klatrekongene Froome, Porte, Gesink og Van Garderen som teller. Nå er det helt nye navn vi skal følge med på, og noen av dem er norske.

Sykkelsporten er i utvikling, og faktisk har UCI satt foten ned på enkelte regler. Den såkalte supertuck har blitt bannlyst, men også det å legge underarmene på styret er regler som organisasjonen har satt forbud på. Det er spennende med nye stjerner og artig at også norske unge ryttere kan prestere. Med de riktige klærne fra kidsbrandstore.no vil din pode også være klar for livet, enten det er i akademia eller på sykkelsetet.

Men nå tilbake til de nye stjernene, la oss ta en titt.

Tobias Svendsen Foss

Tobias er kun 24 år gammel og har allerede utmerket seg internasjonalt. Det var ingen stor overraskelse da han tok hjem landets første sammenlagtseier i det anerkjente rittet Tour de L` Avenir, ungdommens TdF. Foss sykler for Jumbo-Visma som har et av sportens største stjerner.

Joao Almeida

Joao Almeida er en portugisisk sykkelrytter som er født i 1998. I fjorårets Giro overrasket han alle med å bære den rosa trøya helt fram til de siste etappene. Joao er allsidig og en virkelig god klatrer. Han kalles «Panteren» av sine tilhengere, noe som passer utmerket når han sykler for Deceuninck-Quick Step. De kalles gjerne The Wolf Pack.

Tao Geoghegan Hart

Tao Geoghegan Hart er en britisk syklist på 26 år. Han debuterte i 2015, men det var i 2020 han virkelig slo gjennom. En svært god klatrer som henger med i de fleste fjell, og i 2020 tok han over den rosa trøya i treukersrittet Giro d` Italia. Til slutt stod han som vinner av hele rittet, foran Jai Hindley og Wilco Kelderman. Tao sykler for laget Ineos Grenadiers.

Andreas Leknessund

Andreas Leknessund er kun 22 år, men har allerede rukket å markere seg internasjonalt. I år sykler han for det store laget DSM, med stjerner som Romain Bardet og Nicolas Roche for å nevne noen. Team DSM er restene av det legendariske laget Team Sunweb. LEknessund kan skilte med topplasseringer i ritt som EM-tempo og Tour de Suisse.

Gino Mäder

Gino er et sykkelgeni fra Sveits. Han er bare 24 år gammel og har allerede utmerket seg som terrengsyklist og en utmerket utbryter. Han sykler for Team Bahrain Victorious, et lag som har stjerner som Mikel Landa og Pello Bilbao. Gino er i et godt miljø, hvor også Mark Padun har begynt å bemerke seg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *