Hvis man ikke har god belysning og refleks, kan det være direkte farlig å dra ut på sykkeltur når det er mørkt ute. Dette gjelder spesielt i den nordlige delen av Norge, som har mørketid store deler av året. Hvis du ønsker deg en helårssykkel i Tromsø, må du belage deg på å sykle store deler av vinteren i mørke. I Tromsø vil sykkelturen midt på dagen i januar være i bekmørket.

I Norge er det påbudt med lys foran så vel som bak på sykkelen når det ikke er dagslys. Til tross for dette velger mange å dra ut på sykkelturer i skumring og mørke uten tilstrekkelig med belysning. En sykkellykt er ganske rimelig, og vel verdt pengene med tanke på at det reduserer risikoen for å havne i ulykker når det er mørkt.

Nordeye er en av mange produsenter av belysning av høy kvalitet, som vil sikre at syklisten blir sett av andre kjøretøy. Selv med lav hastighet kan det være vanskelig for bilføreren å se syklister uten god nok belysning. Mange syklister er selv ikke klare over at de mangler tilstrekkelig belysning på sykkelen sin, og det kan derfor være lurt å ta kontakt med selskaper som Nordeye for å rådføre seg litt.

Investering av sykkellykt foran og bak kan i tillegg spare deg for penger. Politiet har gjerne flere aksjoner gjennom året, og hvis du blir tatt i å sykle uten tilstrekkelig lys på sykkelen din, kan du bli ilagt en bot på over 1300 kr. Det er altså veldig viktig at du setter deg godt inn i reglene før du sykler i mørket.

I tillegg er det viktig å tenke på hvordan man oppfører seg i trafikken. Det finnes mange dårlige sykkelveier rundt omkring i landet, der man kanskje må ut i veibanen. Dette kan ha store og alvorlige konsekvenser, både for syklisten og bilisten. Det hjelper fint lite at man som syklist har retten på sin side, når man ligger i en ambulanse på vei til sykehuset.

Refleks er også svært viktig når det kommer til å ferdes i mørket. Det er utrolig enkelt å få montert på reflekterende materiale på sykkelen samt kle på seg en refleksvest. Ved å bruke refleksvest og rikelig med belysning, forbedrer man drastisk synlighet i trafikken. Dette reduserer risikoen for å havne i en kollisjon og ende opp med å bli skadet eller det som verre er.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *